Головне управління Державної податкової служби у Тернопільській області звертає увагу громадян на важливе повідомлення про можливість отримання податкової знижки до 31 грудня 2023 року на підставі результатів 2022 року.

Про це вони повідомили на своїй сторінці у Facebook.

Цей механізм дозволяє платникам податку на доходи фізичних осіб скористатися зниженням податкового навантаження на підставі певних витрат, включаючи орендну плату за житло. Але для цього потрібна відповідність низки умов, обов'язкових для застосування цієї податкової пільги.

Право ВПО на податкову знижку / фото: Facebook ДПС
Право ВПО на податкову знижку / фото: Facebook ДПС

Давайте детальніше розберемо, які умови потрібно дотриматися для використання цієї податкової знижки.

Популярні новини зараз
"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Знижка, передбачена законом, поширюється, у тому числі, на орендну плату за житло виходячи з умов орендного договору, сплачену платником податків – внутрішньо переміщеною особою.

Для використання цієї знижки необхідно:

  • відсутність придатного для проживання житла поза окупованими територіями України;
  • відсутність бюджетних виплат на проживання згідно із законодавством країни.

Важливо відзначити, що розмір податкової знижки на рік не перевищує 30 мінімальних заробітних плат на 1 січня звітного податкового року.

Враховуйте, що якщо знижка не була застосована до кінця податкового року наступного за звітним, вона не переноситься на наступні роки згідно з Податковим кодексом України.

Раніше ми писали про те, що 16 000 гривень зарахують на картку протягом 4 місяців: частина українців можуть оформити грошову допомогу

Як повідомляв Знай.ua, треба обміняти гроші, термін продовжено: Нацбанк зробив важливе оголошення

Також портал Знай.ua писав, що в "Yasno" підказали, як платити лише за половину квитанції