Українцям, які опинилися у скрутному становищі, нададуть допомогу у вигляді гуманітарних харчових наборів і не лише. Про це інформує волонтерський центр "Народна допомога" у своєму telegram-каналі.

Волонтери оголосили про видачу гуманітарної допомоги людям пільгових категорій, які постійно проживають у Запоріжжі або перебувають тимчасово та оформлені як внутрішньо переміщені особи.

Гуманітарна допомога. Фото: скрін youtube
Гуманітарна допомога. Фото: скрін youtube

Що можна одержати?

По вівторках та п'ятницях здійснюється видача гуманітарних харчових наборів. У понеділок та середу можна отримати речі для побуту, наприклад постільна білизна або теплі ковдри.

Хто може отримати допомогу?

Підтримку надають місцевим мешканцям лівобережжя Дніпровського району та ВПО. При цьому потрібно відповідати категорії вразливості:

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще
  • ВПО з Херсонщини, Нікополя та Марганцю;
  • інваліди 1 та 2 групи;
  • багатодітні сім'ї, які виховують 5 і більше дітей;
  • матері та батьки одинаки;
  • пенсіонери віком від 70 років і старше.

Черга за гуманітарною допомогою. Фото: скрін youtube
Черга за гуманітарною допомогою. Фото: скрін youtube

При зверненні за допомогою необхідно обов'язково надати документи, що підтверджують пільгову категорію. Звертатися можна за попередньою реєстрацією або в порядку живої черги.

Як подати заявку

Жителі Запоріжжя можуть попередньо зареєструватися на допомогу за цим посиланням. Внутрішньо переміщені українці можуть заповнити заявку тут. Видача допомоги здійснюється за адресою: м. Запоріжжя, пр. Соборний, 181 з 10:00 до 13:00.

Гуманітарна допомога. Фото: скрін telegram
Гуманітарна допомога. Фото: скрін telegram

Раніше портал Знай повідомляв, пенсіонерам допоможуть вижити: кому видадуть безкоштовні продуктові набори.

Також наш портал інформував, маленьких українців безкоштовно одягнуть на зиму: як отримати комплекти теплого одягу.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українцям почали надавати гуманітарну допомогу відразу в 9 областях: як подати заявку.