Через повнмасштабне вторгення багато наших громадян були вимушені покинути своє житло, через обстріли росіян. Далеко не всі мали можливість та час зібрати усі необхідні документи при евакуації.

Фахівці розповіли, що робити у тому випадку, якщо документи на нерухомість згоріли чи були втрачені.

Оформлення документів, скріншот: YouTube
Оформлення документів, скріншот: YouTube

До юристів звернулась українка, яка втратила у Бахмуті всі документи, оркум паспорта, та запитала про те, як їй відновити докоументи на житло, якщо в реєстрах відсутня будь-яка інформація.

Спеціалісти зазначили про те, що для відновлення документів під час війни, необхідно звернутися до нотаріуса або місцевих органів влади із заявою про видачу дублікату.

Популярні новини зараз
Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Нотаріус, фото з pxhere
Нотаріус, фото з pxhere

Відмінність буде лише в тому, що нотаріуси надають послуги за гроші, а а ЦНАПи на безкоштовній основі.

Фахівці зазаначають про те, що статтею 392 Цивільного кодексу України передбачено, що власник майна може висунути позов про визнання його права власності, якщо це право оспорюється або не визнається іншою особою, а також у разі втрати ним документа, що засвідчує його право власності.

Оформлення документів, кадр з відео
Оформлення документів, кадр з відео

Таким чином, у випадку, якщо інформації про нерухомість немає в державних реєстрах, право власності на житло можна відновити через суд.

Нагадаємо, портал Знай інформував, продовження виплат та працевлаштування: українцям повідомили про ряд важливих змін

Раніше на порталі Знай повідомлялося, "Українська команда" закликає Кабмін скасувати постанову щодо введення гумдопомоги

Також, наш портал інформував, діти переселенців можуть одержати допомогу на зиму: батьки вже можуть реєструвати заявку