Через деякі фактори автомобільний газ в Україні почав стрімко підвищуватися у вартості. За прогнозами, ціна не буде падати стрімко, але тенденція до зниження вартості буде спостерігатися незабаром.

Про це розповів в ефірі телемарафону член комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Олексій Устенко. За його словами, більшість автомобільного газу останнім часом завозилась у нашу країну через автомобільні шляхи, а не залізницею, як раніше. Це пояснюється високою маржинальністю ринку всіх видів палива, і ціна може як зрости, так і впасти.

Ціни на автогаз. Фото: скрін youtube
Ціни на автогаз. Фото: скрін youtube

40% скрапленого газу для автомобілів, останні часи надходило в Україну з Польщі. Після блокування поляками кордону, ці відсотки пішли і наступив дефіцит, як і передбачалось, коли йшлося про наслідки блокади.

10% газу завозились з Балтії, які вже також не можуть заїхати через Польщу. Цей обсяг почали завозити використовуючи кордони Словаччини та Румунії, але і там спостерігались величезні черги на кордоні. Останні тижні з Румунії перестали відвантажувати газ через штормову погоду, а газ з Америки завезли без належного паспорту походження.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Для ФОП вступили у дію нові правила Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

в Україні знизили ціну на автогаз
в Україні знизили ціну на автогаз

Ось ці фактори і призвели до значного дефіциту в Україні і до підвищення ціни на скраплений газ, відповідно. Як тільки ситуація з кордоном вирішиться, ціни стабілізуються і потроху будуть зменшуватися.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, водіям приготуватись: цінники на автогаз можуть злетіти ще на 4,5 грн/літр

Раніше портал Знай інформував, ПриватБанк вирішив порадувати водіїв гарними знижкам: як гарно зекономити на паливі

Також, наш портал повідомляв, менше 50 грн/л: експерт розповів, які ціни будуть у грудні на бензин, солярку та газ