У Ірини Малиновської виникла проблема з особовими рахунками за газ у її будинку. У її питанні до компанії "Газмережі" вона уточнила, що в неї вже другий місяць виникає замішання через різні номери особових рахунків для того ж споживача газу.

Звернення до компанії вона написала у коментарях на сторінці Facebook Вінницької філії "Газсети".

"Наприклад, 0100хххххх і 9100ххххх. Жодним чином це не відображено і в особистому кабінеті та формованих там рахунках. Як додати особистий по розподілу газу?— запитала Ірина у компанії.

Звернення до компанії "Газмережі"/ фото: скріншот Facebook
Звернення до компанії "Газмережі"/ фото: скріншот Facebook

Компанія пояснила, що споживачі газу мають два рахунки. Один із дев'ятьма цифрами для постачальника газу та другий із десятьма цифрами для Оператора газорозподільних мереж.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Для клієнтів філії ТОВ "Газорозподільні мережі України" рахунок з десятьма цифрами починається на 0100... Його слід використовувати при оплаті та передачі показань лічильника за послугами "ГАЗСЕТИ".

Ірина уточнила, чи варто їй все одно використовувати 9-значний рахунок для оплати та доставки газу, якщо вона має рахунок, що починається на 0100.

Звернення до компанії "Газмережі"/ фото: скріншот Facebook
Звернення до компанії "Газмережі"/ фото: скріншот Facebook

Компанія відповіла, що для оплати газу (за спожиті кубометри) потрібно використати 9-значний рахунок. Цей рахунок також можна використовувати для передачі свідчень лічильника через онлайн-сервіси Нафтогазу.

У якому разі потрібно використати 10-значний рахунок?

Якщо ви платите за розподіл (доставку) газу або використовуєте сервіси "ГАЗСЕТИ", потрібно використовувати 10-значний рахунок, що починається на 0100.

У якому разі потрібно використати 9-значний рахунок?

9-значні рахунки використовуються в системі постачальника газу "Нафтогаз України", включаючи особисті кабінети на сайті постачальника.

Вам також буде цікаво дізнатися, щоправила оплати газу зміняться для трьох областей