Восени слід правильно підготувати квітник до зими, щоб навесні він вас порадував пишним буянням.

Насамперед слід видалити залишки засохлих стебел і зів'ялих однорічників. Багаторічники обрізають, якщо не зробили цього у вересні. Квіти, які зараз цвітуть, залиште насамкінець.

Крім того, деякі з них можна пересадити в горщики та прикрасити будинок. Наприклад, хризантеми, які також є чудовою ідеєю для ландшафтного декору.

Догляд за ґрунтом

Ґрунт у багаторічних квітниках потрібно акуратно розпушити та замульчувати. Ті ж роботи слід провести і з цибулинними рослинами. Особливо якщо ви затрималися з їхньою посадкою і у них мало часу, щоб добре укоренитися до морозів.

Тюльпани, джерело: "Добропарк"
Тюльпани, джерело: "Добропарк"

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу
Показати ще

Висаджування квітів

У цей період - на початку жовтня ще висаджують тюльпани, а також гіацинти, які якраз і не варто садити зарано. У той же час, пам'ятайте, що цибулини лілій страждають від замокання, тому їм потрібний захист під час жовтневих дощів.

Підготувати до укриття на зиму потрібно троянди. Для цього необхідно їх підрізати в залежності від виду і видалити пагони, що не одерев'яніли. Видалити також потрібно і листя, що залишилося. Насамперед це стосується кучерявих видів.

Троянди. Фото: youtube
Троянди. Фото: youtube

Крім того, кущові троянди слід підгорнути досить високо, а саме до місця кущіння. Клематиси обрізають залежно від того, чи цвітуть на пагонах поточного чи минулого року.

У першому випадку їх обрізають досить низько - до 50 см, а то й коротше, а в другому залишають довгі стебла для майбутнього цвітіння. Ці стебла, як і у кучерявих троянд, пригинають до землі. Їх також слід додатково закріпити скобами, проте не надто щільно притискаючи до землі.

Чорнобривці, скріншот з відео
Чорнобривці, скріншот з відео

Навіщо досвідчені городники поливають малину перед холодами: секрети осіннього догляду, які гарантують урожай.

Раніше ми повідомляли, що обов'язково закопайте квіти чорнобривців у землю: навіщо це робити і як вплине на город.