У світі знайдеться небагато котів, які не проти прийняти ванну. Більшості власників чотирилапих доводиться непросто, коли настав час купати пухнастика. Втім, прості поради від експертів можуть суттєво спростити процес.

Головна помилка багатьох власників – силою притягнути кота у ванну та мити, не звертаючи уваги на крики та спроби вирватися. Процес купання можна спростити та зробити більш комфортним для тварини.

Кіт. Фото: скрін youtube
Кіт. Фото: скрін youtube

Перше, що потрібно зробити – заздалегідь підготувати все необхідне для прийому ванної, зокрема рушник, шампунь. Також важливо підтримувати комфортну температуру у ванній кімнаті – не менше 22-24 градусів тепла. Наперед потрібно підготувати тепле місце, де можна висушити кота. Для цього можна використовувати фен на найнижчих обертах.

Як бути, якщо кіт панічно боїться води?

Коли готуйте ванну для купання, не гриміть ємностями та намагайтеся не привертати увагу пухнастика.

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Коли все буде готове, зайдіть у ванну з котом, але не починайте одразу його купати. Тварину слід взяти на руки й деякий час погладити, заспокоїти та переконати, що її ніхто не скривдить.

Як помити кота. Фото: скрін youtube
Як помити кота. Фото: скрін youtube

Увімкніть невеликий тиск води й можна починати купання. Важливо врахувати, що сильний прямий струмінь води може налякати кота і зробити йому боляче.

У випадку, якщо кіт боїться звуку води, що ллється, можна заздалегідь набрати йому великий таз і акуратно поливати тварину, щоб змити піну.

Раніше портал Знай повідомляв, як швидко почистити килим від шерсті кішки чи собаки: лайфгак, який спростить життя.

Також наш портал інформував, пухнасті від цього можуть захворіти: від яких продуктів слід берегти свійських тварин.

Крім того, ми писали, замість пігулок – обійми з пухнастим: вчені довели, що коти здатні лікувати людей.