Для комфортного пересування по дому багато людей носять капці, а також пропонують їх гостям. Втім, мало хто дбає про те, щоб вони завжди були чисті, і дуже дарма, адже капці – це ідеальне середовище для розмноження бактерій.

За чистотою капців дуже важливо стежити, щоб їхній вид був охайним і всі бактерії були знищені. Якщо виріб якісний, його можна привести до ладу самостійно, але якщо капці вже непридатні - їх краще замінити на нові.

Домашні капці, фото sibkray
Домашні капці, фото sibkray

Для чищення капців є перевірений засіб, який можна приготувати лише з трьох інгредієнтів. Цей спосіб допоможе позбавитися від бруду та неприємних запахів. Також досвідчені господині кажуть, що його можна використовувати для взуття з будь-якого матеріалу, навіть із гуми.

Так, почнемо готувати розчин. Для цього необхідно змішати в придатній для цього ємності 2 столові ложки миючого засобу, 1 столову ложку соди і 2 столові ложки перекису водню.

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Масу, що вийшла, слід розчинити в мисці з теплою водою до однорідності. Після капці потрібно замочити в розчині буквально на 15 хвилин, добре очистити за допомогою щітки або губки і змити залишки водою. Сушити капці рекомендується на свіжому повітрі. Таку процедуру варто проводити регулярно, хоча б раз на місяць.

Прання домашніх капців, фото vpravda
Прання домашніх капців, фото vpravda

Нагадаємо, чому кожен має завести на підвіконні кактус: на що здатні "колючі друзі"

Раніше ми писали про те, що готуємося до холодів: як правильно відрегулювати вікна на зимовий режим

Як повідомляв Знай.ua, є ризик викликати серйозне лихо і навіть хвороби: чому не можна викидати хлібні крихти у сміття