У Дніпропетровській області розкрили групу поліцейських, яка змушувала місцевих жителів скоювати злочини за гроші або наркотичні речовини.

Про подробиці події розповідає прес-служба Офісу Генпрокурора України.

Повідомляється, що група з 8 поліцейських, включаючи начальника відділу поліції і його заступника, в місті Павлограді Дніпропетровської області змушували місцевих жителів скоювати злочини, щоб підвищити свою успішність в роботі.

Слідством було встановлено, що їх діяльність тривала протягом 2019-2020 років. Застосовуючи психологічний тиск і фізичне насильство, а також пропонуючи в обмін гроші або наркотичні речовини, група поліцейських примушувала жителів Павлограда здійснювати крадіжки, зберігати наркотики і зброю.

Після "оплати" правоохоронці притягували людей до кримінальної відповідальності.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Затримання / фото: Генпрокуратура
Затримання / фото: Генпрокуратура

На даний момент на групу поліцейських був складений обвинувальний акт і направлений до суду. Їм інкримінували створення злочинної організації, перевищення службових повноважень, незаконне поводження зі зброєю, вчинення крадіжок і збут наркотичних речовин (ч.1 ст. 255, ч. 2 ст. 365, ст. 263, ст. 185, ч. 3 ст. 307 КК України).

Затримані/ фото: Генпрокуратура
Затримані/ фото: Генпрокуратура

Нагадаємо, що у Дніпрі спіймали жителя сусідньої області, який" торгував тілом " за 1500 гривень.

Як повідомляв портал Знай.иа, у Дніпрі в одному з районів міста чоловік побив перехожого і відібрав у нього куртку.

Також Знай.иа писав, що у Дніпрі житель БАГАТОКВАРТИРНОГО БУДИНКУ відкрив стрілянину по чоловікам, які представилися співробітниками фірми по заскленню балконів.