У голови Дніпропетровської облради Святослава Олійника є ціла мережа підприємств і об'єктів нерухомості, в тому числі і за кордоном, яку він приховує, використовуючи нинішню і колишню дружин. Про це повідомляє «Апостроф».

За інформацією видання, Олійник допоміг отримати своїй першій дружині Варварі (в дівоцтві Харченко) нерухомість вартістю в мільйони гривень. Незважаючи на те, що вони тепер розлучені, на Харченко зареєстрована компанія «Юстус», за допомогою якої Олійник надавав юридичні послуги Коломойському. Їй же належать відразу кілька квартир: одна за 341 кв м, ще кілька квартир в Дніпрі, будинок і земельна ділянка. Після розлучення Харченко живе в Греції, а вся ця нерухомість здається в оренду, приносячи хазяйці не менше 4000 доларів на місяць. При цьому в Україні податки Варвара не платить.

Нинішня цивільна дружина Олійника, Ірина Гуназа, також володіє вражаючою кількістю нерухомості та компаній. У Словаччині, де вона живе з двома дочками від Олійника, Гуназа володіє будинком в 450 кв м. Вона ж - власниця компанії «Берег-А», що управляє дитячим оздоровчим табором; компанії «Долина-Агро СК» зі статутним фондом в 8 млн грн, що займається експортом сільськогосподарської продукції; компанії «PROXIMA» в Словаччині і низки інших фірм.

Вона ж володіє словацькою компанією Arograf, якій належить 50% дніпропетровської компанії УПС, що займається ремонтом доріг. Видання нагадує, що у бутність замгубернатором області Олійник ініціював розслідування проти УПС за махінаціями з тендерами.

«Після цього власника УПС Тараса Палія заарештували і протримали в СІЗО доти, поки той не погодився віддати Олійнику і його цивільній дружині половину компанії, а по суті - він став повністю підконтрольним Олійнику», - зазначає ЗМІ.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Крім цього Гуназі належать житлові будинки в Дніпрі, найбільший з яких має площу 582 кв м, а також земельні ділянки в місті та області, ресторан у Павлограді.

«І, як і перша дружина Олійника, Гуназа не живе в Україні, тому свою українську нерухомість вона теж здає в оренду і теж без сплати податків. За деякими даними, тільки здача в оренду трьох будинків і ресторану приносять їй по 10 тисяч доларів на місяць», - пише ЗМІ.

Все це майно не відображається в деклараціях Олійника, звертає увагу видання. «Якщо витратити трохи часу і зусиль, то все заплутані ланцюжки бізнесів і особистого майна Олійника можна укласти в просту і зрозумілу схему, яка чітко покаже, що глава Дніпропетровської облради не просто не декларує своє майно, а створив собі годівницю на державних посадах», - підсумовує «Апостроф».

Нагадаємо, раніше Олійника звинуватили в зриві реалізації програми «Велике будівництво» в області.