У Дніпрі жителі однієї з багатоповерхівок ополчилися на подружню пару з інвалідністю через спеціальну доріжку для маломобільних людей.

Про це передає "Суспільне".

У Дніпрі для сім'ї Подзюбан зробили спеціальний проїзд, тому що добиратися до своєї квартири іншим способом їм незручно і довго, але сусідам це не подобається. Мешканці вимагають перекрити доріжку, бо вона проходить вздовж дитячого майданчика.

Вже 15 років сім'я Подзюбан живе в цьому будинку, раніше вони спускалися і піднімалися на милицях, але зараз їх здоров'я значно погіршилося і пересуватися доводиться на візку.

"Якщо ліфт не працював, то я коли ще був здоровий, скочувався сходами. А наверх мене піднімав син. Бувало так, що якщо сина немає, то нам доводилося до двох-трьох годин просто "гуляти" в машині"— розповідає Сергій.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Сім'я Подзюбан звернулася до місцевої влади з проханням встановити в їхньому будинку підйомник і облаштувати спеціальну доріжку для людей з інвалідністю. Проект розробили три роки тому і з тих пір сім'я почала сваритися з сусідами, які були проти такого будівництва в їхньому будинку. Тоді їм прокололи колеса на візках. Підозрюють, що це був один з мешканців.

І ось облаштування спеціальної доріжки закінчили тиждень тому. Вона проходить уздовж дитячого майданчика, але сусіди проти цього.

Як розповідає сусід Олексій, то йому просто страшно через те, що може трапитися якщо машина випадково з'їде, адже там бігають діти. Чоловік вважає, що якщо дитина якщо випадково вибіжить на доріжку, то може потрапити під колеса.

А ось голова Центру соціальної адаптації людей з інвалідністю Ольга Волкова зазначає, доріжка для сім'ї Подзюбан у дворі будинку була зроблена за програмою "Облаштування житлових будинків пандусами для безперешкодного доступу людей з інвалідністю". За словами чиновниці, проект розробляли враховуючи норми.

"Нехай мені хтось покаже, що заборонено поруч з дитячим майданчиком. Цього майданчика немає ні на одному плані. Навіть якщо цей майданчик там є, то немає заборони прокладати поруч доріжку"— каже голова центру.

Чиновниця розповіла, що дорога навколо будинку була для проїзду технічного транспорту при пожежах, проривах каналізації та іншого, за планами вона там повинна бути.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Хворим і нещасним жінкам в інтернаті робили стерилізацію, як кішкам: "інакше станеш овочем"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Пільги особам з інвалідністю в 2021 році: зміни і як оформити

Також «Знай.иа " писав, що У Франківську 85-річна пенсіонерка без ніг повзає за хлібом: "не відразу зрозуміла, що це людина"