Друзі-прокурори відомого масою корупційних скандалів голови Дніпропетровської облради Святослава Олійника затіяли чергову "схему". Мета якої-нібито "повернути державі", а насправді - "прихопити" землю в Криничанському районі

Тут раніше існував шовководницький радгосп»Щорський". Цілісний майновий комплекс підприємства кілька років тому Дніпро ОДА передала Фонду держмайна, який у 2018 р.продав це майно. А ось земля колишнього радгоспу площею 131 Га повинна знаходиться в державній власності, і розпоряджатися їй має Держагентство із земельних ресурсів.

Але між тим, як має бути, і реальністю — велика різниця. Є відомості, що солідну ділянку землі вивели у держави і щосили використовують колишні Керуючі радгоспом. І ось на цю спірну землю націлилися люди з обласної прокуратури. Яких всіляко підтримує і заохочує виходець з прокурорських кіл, сумнозвісний фігурант цілого ряду корупційних скандалів і розслідувань, голова облради Святослав Олійник, а також заст.голови Дніпро ОДА (якою, як стверджують експерти, так само негласно керує той же Олійник) Максим Скрипник.
Примітно й те, що зараз обласною прокуратурою керує однокурсник Олійника — Сергій Біжко. А його підлеглий-прокурор відділу облпрокуратури Євген Борисович Ружанський-і почав "перевіряти" всі обставини приватизації майна колишнього радгоспу. У всі інстанції, в тому числі-в Дніпро ОДА, з прокуратури летять запити, порушуються і підшиваються справи…
Ось тільки справжні мотиви силовика, ймовірно, дуже далекі від радості про державні інтереси. Просто вражаючий "збіг", але прямо по сусідству з землею колишнього радгоспу" Щорський " розташовується земля агропідприємства, яким керує... батько прокурора Ружанського — Борис Володимирович. Чи не в інтересах рідного тата прокурор-син розгорнув активну діяльність, щоб "повернути, а потім знову відібрати" державну землю, яку раніше замикнули у колишнього радгоспу?

До речі, навіть побіжний пошук в Інтернеті показує, що землевласник Ружанський-старший користується поганою славою як недобросовісний контрагент і ненадійний партнер, і навіть внесений в базу «кидал». Яблучко від яблуньки...?

Додамо, сам прокурор Євген Ружанський крім очевидного використання своїх повноважень в корисливих цілях явно бреше про своє майно. Так, в декларації прокурора єдиною нерухомістю вказана ... кімната площею в 7 квадратних метрів. Мабуть, саме в таких жебрацьких умовах в гуртожитку Дііта проживає прокурор і його сім'я? А на роботу він їздить на трамваї-адже в декларації, знову таки, не вказано жоден автомобіль.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Прокурори, які перебувають під заступництвом голови облради Олійника, щосили використовують свої можливості для досягнення непорядних цілей. Джерела повідомляють, що найближчим часом в хід можуть піти фальсифікація доказів, тиск на окремих осіб через порушення кримінальних справ і т.п. Попутно використовувати аферу з «віджиманням» державної землі хочуть і для політичного шантажу і переслідувань, примусу до різного роду угод і «спілок». При цьому прокурори настільки не приховують намірів під приводом боротьби за землю «шити справи» непричетним, яких вигідно «посадити на гачок», що вже викликали обурення у колег з Національної поліції: навіть побачили багато слідчі вражені цинізмом і безпринципністю прокурорських «колег».

Черговим скандалом, який влаштували жадібні прокурори при заступництві голови облради Олійника (обрався в облраду від партії Президента), і без того замішаного у величезній кількості «зашкварів» і корупційних афер, силовики і обласний топ-чиновник знову підставляють Президента Володимира Зеленського і добивають рейтинг глави держави в регіоні.
Нагадаємо, ЗМІ повідомляли, що раніше при заступництві голови облради Олійника і його друзів-подільників з обласної прокуратури рейдери — вихідці з силових структур зробили спробу захопити один з непродовольчих ринків на Лівому березі Дніпра. При цьому проти законного власника прокурорські з надуманих приводів порушили справу, намагалися "закрити «бізнесмена за гратами, для чого в» дружньому" суді встановили безпідставно величезну заставу.

Повне свавілля» перевертнів " з прокуратури і тиск на бізнес у розпал кризи викликали шквал обурення серед підприємців. Люди кілька тижнів проводили мітинги біля облради і прокуратури, вимагаючи припинити переслідування, і зверталися до Президента Зеленського для відновлення справедливості. Як видно, гарант Конституції не відреагував на зловживання силовиків і «кришуючого» їх Святослава Олійника, які продовжують порушувати Закон, грабувати державу і підставляти людей.