Вже десять років минуло з того страшного випадку, коли життя Саші перекреслив вчинок "друга", лікаря за освітою, в машині якого хлопець випив розчинений у воді талій... Спочатку у хлопця піднялася температура, він відчув біль по всьому тілу, потім з'явилися ознаки ураження центральної нервової системи. Саша втрачав можливість говорити, йому перестали підкорятися руки і ноги, хлопець згасав на очах.
Про важку долю хлопця стало відомо з групи "Допомога Саші Зелінському" у Фейсбуці.
Лікарі довгий час не могли визначити причину такого важкого стану, а «друг» мовчав... його визнання могло докорінно змінити все. Адже протиотрутою талію є звичайне активоване вугілля.

фото: "Допомога Саші Зелінському" / Фейсбук
фото: "Допомога Саші Зелінському" / Фейсбук

Півтора місяці лікарі шукали причину, і коли знайшли, виявилося, що вміст талію в крові Саші перевищував норму в 113 разів. Але час було вже втрачено. На той час у молодого хлопця повністю віднялася мова, був вражений мозок, атрофувався мозочок. Він лежав без руху, з відкритими очима, тому що навіть повіки були паралізовані.
До того нещасного випадку, Саші пророкували велике майбутнє. Розумний і привабливий 19-річний молодий чоловік був студентом факультету прикладної математики, займався спортом, з легкістю вирішував логічні завдання. Після отруєння, неймовірними зусиллями лікарів, батьків і самого Саші, багато функцій організму вдалося відновити. Крім мови і здатності самостійно пересуватися. Зараз кожне сказане слово дається хлопцеві з величезними труднощами, пересувається він тільки в інвалідному кріслі. У Саші інвалідність першої групи А безстроково, він потребує постійного стороннього догляду.

фото: "Допомога Саші Зелінському" / Фейсбук
фото: "Допомога Саші Зелінському" / Фейсбук

фото: "Допомога Саші Зелінському" / Фейсбук
фото: "Допомога Саші Зелінському" / Фейсбук

фото: "Допомога Саші Зелінському" / Фейсбук
фото: "Допомога Саші Зелінському" / Фейсбук

Талій знищив багато нервових клітин в організмі Саші, але залишив світлий розум і бажання йти вперед і розвиватися. Саша самостійно освоює комп'ютерну спеціальність, щоб мати можливість хоч якось заробляти на життя. Його батьки пенсіонери, все сім'я живе на пенсії загальною складністю 5393(!) грн. Саше життєво необхідно регулярно проходити медикаментозну терапію.
"Сьогодні, я з великими труднощами, повільно, але все-таки я можу говорити, можу самостійно пересуватися по квартирі, тримаючись руками за поручні уздовж стін; завдяки допомозі небайдужих людей, придбали тренажер Смітта, на якому я зараз займаюся, працюю над поліпшенням своєї силової маси і планую самостійно ходити (якщо вийде). Все це завдяки зусиллям моїх батьків і всіх небайдужих людей. Адже будь-яка терапія коштує не дешево",- розповів Саша.
Реквізити для надання допомоги:
"ПриватБанк"(гривня) 5168 7573 5038 9641 (гривня)
Одержувач ЗЕЛІНСЬКИЙ ОЛЕКСАНДР ВАЛЕРІЙОВИЧ
Приват Банк (EURO):5168 7573 5038 9583 ZELINSKIJ ALEKSANDR
IBAN:UA623052990005168757350389583
Swift CODE: PBANUA2X400886700401.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Герой втратив ногу на Донбасі і пройшов крізь пекло в українських лікарнях: "наживаються навіть на інвалідах"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Франківчанку лікували від гаймориту і зробили інвалідом: "я відчула, як інструмент пройшов мені в голову"

Також «Знай.иа " писав, що Трирічній принцесі з інвалідністю подарували "ноги" - Малятко робить перший крок, мама ридає від щастя: зворушливі кадри