Свиняча відбивна, запечена в духовці з сиром - це найпростіший варіант відбивної навіть для починаючої господині. М'ясо гарантовано виходить м'яким, та тане в роті, а обід або вечеря з такою відбивною - обов'язково смачна і ситна.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІНГРЕДІЄНТИ НА 6 ПОРЦІй:
- Свинина-500 гр.
- Цибуля-2 шт.
- Твердий сир-200 гр.
- Майонез - 100 гр.
- Сіль - за смаком.
- Перець - за смаком.
ПОКРОКОВЕ ПРИГОТУВАННЯ:
Крок 1: Підготувати зазначені продукти для приготування свинячої відбивної с з сиром в духовці. Свинину краще брати без кісток і прожилок, цілим шматком. Лук середній, але тут теж на любителя - хто любить цибулю може взяти побільше. Сир я беру напівтвердий 50% жирності, він прекрасно розплавляється в духовці, утворюючи апетитну скоринку. Для соковитості використовуємо майонез. Сіль, перець за смаком. Підготувати посуд для використання в духовій шафі.
Крок 2: Обраний сир звільнити з упаковки, при необхідності зрізати оболонку. Натерти сир на крупній тертці. Я вибираю сир напівтвердий, але можна використовувати будь-який, який подобається або є вдома.
Крок 3: Ріпчасту цибулю очистити від лушпиння, помити і нарізати півкільцями або кільцями.
Крок 4: Свинину краще використовувати свіжу. Якщо м'ясо заморожене, то його попередньо розморозити, залишивши при кімнатній температурі. Потім м'ясо промити і обсушити паперовим рушником. Нарізати свинину на порційні шматочки товщиною 1,5-2 см.відбити м'ясо кулінарним молотком з двох сторін, не пошкоджуючи цілісності шматочків. Викласти підготовлені відбивні в форму для духовки, попередньо змащеної олією або застеленої папером для випічки.
Крок 5: Кожен шматочок посолити і поперчити. Змастити рівномірно майонезом. Майонез дасть соковитість м'яса, цибуля і сир не вийдуть сухими.
Крок 6: На кожну відбивну викласти нарізану півкільцями ріпчасту цибулю.
Крок 7: Посипати рівномірно зверху кожен шматочок натертим сиром. Форму зі свинячими відбивними поставити в попередньо розігріту до 180 гр. духовку на 20-25 хвилин або до рум'яної скоринки.
Крок 8: Свинячі відбивні з сиром, приготовані в духовці, подавати гарячими. Це універсальне блюдо, до нього на гарнір можна подати і картоплю, і макарони, і рис, і будь-які овочі. Повноцінна смачна вечеря для всієї родини готова.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, раніше Ледачі відбивні з фаршу в вафлях: незвичайне і швидке блюдо здивує смаком
Як повідомляє портал «Знай.иа» Готуємо вдома: рецепт відбивних по-міланськи
Також «Знай.иа " писав, що Домашній рецепт курячих відбивних з хрусткою сирною скоринкою