На виборах міського голови Кривого Рогу, які заплановані на 25 жовтня 2020 року, лідирують діючий мер міста Юрій Вілкул і кандидат від Партії «Слуга народу» Дмитро Шевчик.

Про це свідчать дані опитування, проведеного серед криворіжців 8-9 жовтня цього року соціологічною групою "Рейтинг".

Так, за чинного градоначальника готові проголосувати 40,8% виборців, які визначилися з вибором. Відразу ж за ним йде кандидат від "Слуги народу" Дмитро Шевчик, за якого готові віддати свій голос 29,0% виборців.

Далі з великим відривом йдуть: кандидат від ОПЗЖ Костянтин Павлов (10,1%), представник «європейської солідарності» Юрій Яровий (7,2%) і висуванець від «Сили людей» Юрій Милобог (5,5%). Решта кандидатів заручилися менш, ніж 4% симпатій виборців.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

У той же час, 20% опитаних не визначилися зі своїм вибором.

Заміри електоральних симпатій, які проводилися з липня по жовтень, дозволяють говорити про різке зниження рівня підтримки Юрія Вілкула з плином виборчої кампанії: так, якщо у вересні за нього були готові проголосувати 50,5% всіх опитаних, то місяць по тому – 31,5%.

Водночас, Дмитро Шевчик різко наростив підтримку: з 14,0% у вересні до 22,3% у жовтні (дані серед усіх опитаних)

Незначне зростання продемонстрував також представник "Євросолідарності" Юрій Яровий – з 3,9 до 5,5%.

Результати опитування електоральних уподобань на виборах до Криворізької міськради кажуть, що за партію чинного мера «Блок Юрія Вілкула «Українська перспектива» готові проголосувати 33,8% виборців. На другому місці « "Слуга народу", яку мають намір підтримати 23,2% опитаних.

До міськради проходять також "опозиційна платформа" за життя «(10,3%),» партія Шарія «(8,2%),» європейська солідарність «(7,3%) і» Сила людей " (6,1%). Можуть подолати 5-відсотковий бар'єр також ВО "Батьківщина «(4,7%) та» Пропозиція" (4,2%). Решта партій набирають менше 2 відсотків.

При цьому найбільш спадну динаміку за минулий місяць демонструють "Блок Вілкула " Українська перспектива". Число тих, хто має намір голосувати за політсилу чинного мера, за місяць знизилося на 10% - з 35,9 до 25,3% серед усіх опитаних.

Відчутно просіла також підтримка "опозиційної платформи - за життя" - з 9,1 до 7,7%.

Зросла підтримка "Партії Шарія «(з 2,8 до 6,1%),» європейської солідарності «(з 3,8 до 5,4%),» Сили людей «(з 1,4 до 4,6%) і» європейської солідарності" - з 0,3 до 3,2%. Зростання підтримки останньої пов'язують з Юрієм Любоненком, колишнім мером Кривого Рогу і лідером партії «Пропозиція» в місті.