Володимир Зеленський під час робочої поїздки в Дніпропетровську область розповів про початок будівництва нового аеропорту. Відповідну заяву він зробив під час брифінгу.

Читайте Знай в Google News!

Відомо, що аеропорт Дніпра вже багато років знаходиться в розрусі і практично не приймає в своїх стінах пасажирів і літаки. Міська влада неодноразово намагалася вибити бюджет на будівництво даного об'єкта, проте уряд постійно гальмував цей процес. Тоді Борис Філатов почав сурмити про це по всіх телеканалах, щоб привернути увагу громадськості.

Під час робочої поїздки в Дніпропетровську область Володимир Зеленський почав якраз-таки з аеропорту. По прильоту він провів брифінг з журналістами, розповівши про плани уряду щодо будівлі.

"Після 15 вересня під керівництвом міністра інфраструктури Владислава Криклія відповідні органи проведуть більшість важливих тендерних процедур і, я впевнений, що до кінця вересня ми побачимо вже роботи, які будуть на місці. Як ми і обіцяли, цього року почнемо будувати. Ми максимально прискорюватимемо цей процес", - повідомив президент Зеленський.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Після цього голова Дніпропетровської обладміністрації Олександр Бондаренко додав, що з 15 вересня в аеропорту Дніпра почнеться будівництво терміналу. Даний об'єкт віддали під відповідальність приватного інвестора компанії DCH.

В цілому в аеропорту Дніпра планують звести нову злітно-посадкову смугу протяжністю 3,2 кілометри. Вона буде обладнана сучасними системами навігації та освітлювальним обладнанням. Компанія DCH займеться будівництвом міжнародного та VIP-терміналу в єдиному комплексі. Пропускна здатність нового аеропорту складе до 1 тис. чол. / год. Загальну вартість проекту оцінюють у 4,8 млрд.грн.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Володимир Зеленський заявив, що хоче бачити Дніпропетровщину космічним мозком і серцем всієї Європи.

Як повідомляв портал Знай.иа, кандидатом у мери міста Дніпро від політичної сили "Слуга народу" став Сергій Риженко.

Також Знай.иа писав, що у місті Дніпро пройшов мітинг проти президента України Володимира Зеленського.