Чоловік з Дніпропетровської області організував "реабілітаційний" центр, в якому насильно утримував людей, застосовуючи до них психологічне і фізичне насильство. Детальніше про це розповідає речник СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Читайте Знай в Google News!

Повідомляється, що так званий реабілітаційний центр знаходився на території Харкова. "Бізнес" організували проповідники однієї з релігійних організацій харизматичного спрямування. Вони пропонували нарко- та алкозалежним громадянам пройти курс "лікування", а їхнім родичам обіцяли повноцінну опіку, лікування та психологічну підтримку.

Після згоди і передоплати організатори поміщали своїх пацієнтів в орендований приватний будинок, де насильно їх утримували до проходження повного курсу "реабілітації". Як виявилося, будь-яких дозвільних документів у сфері охорони здоров'я у них не було.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Спецслужбам вдалося зафіксувати, що співробітники даного закладу не дозволяли людям вільно переміщатися, спілкуватися з близькими і родичами. Більш того, вони забирали у пацієнтів особисті речі (телефони, гроші, документи і лікарські препарати). Були також і неодноразові випадки фізичного і психологічного насильства, якщо пацієнти порушували режим "реабілітації".

У ході обшуків поліцейські знайшли та вилучили 9 паспортів громадян України, 7 мобільних телефонів, банківські картки, одяг, ноутбук та грошові кошти у розмірі 6400 гривень. Керівника центру затримано в порядку статті 208 КПК України. Йому повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за статтею 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини). Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Дніпрі під'їзд одного з житлових будинків заливає нечистотами через безвідповідальність господаря верхньої квартири.

Як повідомляв портал Знай.иа, під Дніпром господиня квартири розповіла про квартирантів, які повністю угробили приміщення і тихо з'їхали, не заплативши.

Також Знай.иа писав, що у Дніпропетровській області під час святкування випускного вечора школярі масово отруїлися стравами, що подаються.