У Дніпропетровській області під час святкування випускного вечора школярі масово отруїлися стравами, що подаються. Про подробиці події розповідає прес-служба ГУ Держспоживслужби у Дніпропетровській області.

Повідомляється, що інцидент стався на початку серпня. Протягом 3 днів, з 3 по 6 серпня, в інфекційне відділення Новомосковської ЦРЛ і В'язівської амбулаторії загальної практики сімейної медицини звернулося 13 осіб, з яких 3 дітей. Всі вони скаржилися на одне і те ж - гостра кишкова інфекція.

Читайте Знай в Google News!

Як стало відомо в ході розслідування, всіх пацієнтів пов'язує спільне святкування випускного вечора 1 серпня в кафе "Самара" в селі В'язівок Павлоградського району Дніпропетровської області.

З усіх надійшовших в лікарню довелося госпіталізувати 8 осіб. В ході забору біологічного матеріалу у них виявили збудник - сальмонелу.

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Нові тарифи на воду та каналізацію: за кожен кубометр – 86 гривень Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Держспоживслужба 4 серпня почала епідеміологічне розслідування та інспектування кафе "Самара". Фахівцям вдалося виявити масу порушень вимог санітарно-гігієнічного та дезінфекційного режимів, зберігання продуктів харчування, порушення в процесах приготування страв і в дотриманні особистої гігієни співробітниками закладу.

Більш того, кафе не було зареєстровано в держреєстрі потужностей операторів ринку. Відповідно до цього, заклад не перебував на обліку ГУ Держспоживслужби в Дніпропетровській області. Кафе "Самара" примусово закрили на 10 днів починаючи з 6 серпня. Фахівці Держспоживслужби взяли проби з робочих поверхонь у закладі, які показали наявність сальмонели та кишкової палички.

Зокрема, сальмонела була присутня на сирих курячих яйцях, які були поставляв сам власник з власного господарства. На них не було будь-яких дозвільних документів або відповідного маркування.

На керівника кафе "Самара" було складено протокол про правопорушення у сфері безпеки та окремих показників якості харчових продуктів. Для вжиття відповідних заходів реагування Держпродспоживслужба поінформувала Головне управління Національної поліції в Дніпропетровській області.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що мешканка Херсона придбала в магазині мережі" Сита хата "твердий сир, на якому виявилася зовсім не" гурманська " цвіль.

Як повідомляв портал Знай.иа, у Запоріжжі померла жінка. Причиною смерті стало отруєння хімікатом.

Також Знай.иа писав, що на Буковині родина з двома дітьми потрапила до лікарні через отруєння грибами.