На в'їзді в Дніпро з боку Запорізької траси тільки нещодавно декомунізовали вітальний напис. Детальніше про це розповідає видання "Vgorode Дніпро".

Вже минуло близько шести років з тих пір, як в Україні запустили процес декомунізації. На тлі цього закону чотири роки тому Дніпропетровськ отримав нову назву – Дніпро. Практично на всіх дорожніх знаках і вітальних табличках вже було змінено назву, однак залишилися ще деякі прогалини.

Зокрема, вітальне табло, яке зустрічає автомобілістів траси Дніпро-Запоріжжя, до недавніх пір ще носило назву Дніпропетровськ. На це місяць тому звернули увагу місцеві журналісти. Після цього міська влада хоч і кострубато, але все ж вирішила питання, зафарбувавши зайві літери білою фарбою.

Крізь білий колір все одно проглядається закінчення слова, однак на такі заходи довелося піти, оскільки букви на вивісці зняти неможливо.

На в'їзді в Дніпро декоммунизировали вітальне табло / фото: Vgorode Дніпро

Популярні новини зараз
Не тягніть час: обленерго терміново звернулися до споживачів З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Нагадаємо, що ці табло висять при в'їзді з боку Запоріжжя. На них є величезний напис двома мовами: "Вас вітає Дніпропетровськ" і Welcome to Dnipropetrovsk. Також вона показує час, температуру повітря і асфальту. Цю вітальну вивіску встановили ще в 2011 році, але вже тоді водії ставилися до неї скептично, адже температуру повітря і час автомобіліст може подивитися і в салоні своєї машини.

Зазначимо, що основний напис при в'їзді в місто вже давно декомунізований. Там прибрали зайві букви і залишили тільки Дніпро.

Привітальна табличка Дніпра / фото: fb Ольга Павловська

Нагадаємо, що в Дніпрі на Новому мосту вандали обмалювали 36 опор.

Як повідомляв портал Знай.иа, в Дніпрі на одному з житлових масивів жителі виявили галявину, де збираються наркомани.

Також Знай.иа писав, що в Дніпрі супермаркет відмовився обслуговувати 12-річну дівчинку.