У Аккерманської фортеці під час розкопок виявили скляну пляшку часів Османської імперії. Детальніше про унікальну знахідку розповів доктор історичних наук, головний консультант експедиції Андрій Красножон в Facebook.

Чоловік написав, що під час розкопок рідко можна зустріти вцілілі предмети – найчастіше їх знаходять по частинах. Однак на цей раз археологам посміхнулася удача – їм вдалося відкопати цілу скляну пляшку з рідиною всередині.

Під Білгород-Дністровському знайшли скляну пляшку 18 століття / фото: Андрій Красножон в Facebook

"Цілий предмет, знайдений на розкопках, - завжди приємно. А якщо він ще й скляний - приємно втричі. Пляшка витягнута без пошкоджень (студенти молодці). Османська імперія, 18 століття", - зазначив Андрій Красножон.

Експерт зазначив, що виготовлена вона була у часи Османської імперії, не пізніше 1798 року. Ймовірно, ця пляшка була імпортована з Європейський країн, однак точно це дізнатися поки неможливо.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Під Білгород-Дністровському церкві знайшли скляну пляшку 18 століття / фото: Андрій Красножон в Facebook

За словами чоловіка, раніше тут вже знаходили бронзовий ключ, турецький кинджал і гарматне ядро 18 століття. Також тут знайшли і паперовий тумар або турецький релігійний талісман віком мінімум 300 років. В перші ж дні робіт вчені розкрили фрагмент середньовічного турецького приміщення по сусідству з південною стіною фортеці.

Бумажный тумар или турецкий религиозный талисман возрастом минимум 300 лет, найден в ходе работы Белгород-Тирской...

Geplaatst door Андрей Красножон op Zondag 12 juli 2020

Нагадаємо, що у Дніпрі виявили старовинний глечик часів Катеринослава.

Як повідомляв портал Знай.иа, Дніпро потрапив в британський топ-5 міст, найбільш привабливих для бізнесу.

Також Знай.иа писав, що проект "Велике будівництво" в Дніпропетровській області може стати під загрозу зриву.