У Дніпропетровській області 17-річний хлопець отримав орден "За мужність", оскільки врятував п'ятьох дітей від гранати. Детальніше про це розповідає Олена Разумова в Facebook.

Повідомляється, що жителя Дніпропетровської області Олександра Гаркуші нагородили орденом "За мужність" за порятунок п'ятьох дітей. Він став першим українцем, який отримав таку нагороду у такому юному віці.

Як розповів сам Олександр. Влітку 2019 року він проходив повз дитячого майданчика, як раптом в руках у дітей побачив відкриту гранату. Він ні секунди не роздумував, вихопив вибуховий пристрій з рук малечі, а викинути вже не встиг.

Олександр Гаркуша / фото: Олена Разумова в Facebook

"У військовому ліцеї нам говорили, що граната детонує за 4 секунди. Але я не встиг…" – розповідає Олександр після події.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Він власним тілом закрив дітей від уламків, отримавши при цьому незліченна кількість поранень і втративши 4 пальця. Життя хлопчикові вдалося врятувати його батькові, який нещодавно повернувся з АТО. Як тільки хлопець отямився після вибуху, він в першу чергу поцікавився самопочуттям дітей.

На даний момент Гаркуша продовжує навчання у військовому ліцеї, однак через травму руки він практично втратив шансу стати розвідником, про що давно мріяв.

Пост Олени Разумової в Facebook / скріншот

В коментарях люди захоплюються хлопцем і щиро пишаються юнным героєм.

Коментарі під постом Олени Разумової в Facebook / скріншот

Коментарі під постом Олени Разумової в Facebook / скріншот

Нагадаємо, що в Дніпрі терміново госпіталізували молодого військового, оскільки його вкусила отруйна змія.

Як повідомляв портал Знай.иа у зоні ООС жорстко розправилися над бійцем з Дніпра.

Також Знай.иа писав, що в Дніпрі вшанували річницю трагічної смерті героя Семена Михайловича Румигина.