У Дніпрі з'явиться новий комфортний транспорт - депутати міської ради виділили 20 млн гривень на закупівлю 20 трамваїв і переобладнання 6 з них під місцеві шляхи.

Про це повідомляє "Наше місто".

Відповідне рішення було прийнято на 59-й сесії міськради, ці гроші зможуть покрити покрити 30% витрат на закупівлю трамваїв.

У Дніпрі з'являться трамваї з Німеччини, фото: Наше місто

Частина транспорту привезуть в Дніпро вже в наступному місяці, а решту трамваї очікуються восени нинішнього року.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

На сесії не обійшлося і без запеклих суперечок - депутати вважають покупку нових трамваїв значною витратою для міста, тому вирішили закупити вагони, які курсували у Лейпцигу (Німеччина).

У Філатова підкреслюють, що один новий трамвай обійдеться приблизно в 1 млн євро, у той же час можна купити близько 25 вагонів, які вже були у вживанні. Це дозволить значно заощадити бюджет міста.

Філатов, скріншот з відео
Філатов, скріншот з відео

Але головною причиною такого рішення називають те, що у випадку придбання нових трамваїв доведеться переобладнати близько 90% трамвайних колій у Дніпрі, і це потягне за собою неймовірні суми.

Раніше ми писали, що у Дніпрі в одній з маршруток розгорівся скандал на мовному ґрунті. Детальніше про інцидент розповіли користувачі Telegram-групи "Міський Транспорт Дніпра".

Повідомляється, що в суботу, 18 липня, у маршрутному таксі №136 у Дніпрі стався конфлікт між пасажиром та водієм автобуса. Причиною конфлікту виявився мову. Справа в тому, що пасажир вирішив уточнити у водія маршрут прямування. Городянин запитав: "чи їде він до цвинтаря". У відповідь на це маршрутник почав обурюватися і попросив пасажира говорити на "нормальною мовою". На вигляд водієві було близько 60 років, сиве волосся.

Нагадаємо, що у дніпровській електричці пасажири врятували чоловіка, якому стало погано. Родичі безмежно вдячні всім, хто брав участь у порятунок чоловіка.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Дніпрі в маршрутці кілька пенсіонерок і неврівноважений чоловік побили дівчину.Інцидент трапився у маршрутці №101. Пасажирка заплатила за два місця, за однією з версій, щоб однією сидіти на двомісних сидіннях.

Також Знай.uа писав, що Національна поліція оголосила в розшук двох організаторів злочинного угруповання, які займалися викраденням автомобілів.