Нещодавно в мережі з'явилися кілька фотографій, які розповідають про культурне минуле Дніпра. Знімки з минулого століття опублікувала Facebook‑спільнота "Музей історії Дніпра".

Звичайно ж, одним з улюблених місць відпочинку всіх дніпрян є набережна. Однак, мало хто пам'ятає, як вона виглядала з самого початку, ще в середині минулого століття. Музею історії Дніпра вдалося відкопати кілька листівок, на яких зображені барвисті місця нашого міста.

Набережна Дніпра

Повноцінно місто вийшло до річки, як раз, в 60-ті роки, і на момент знімків недавно побудована набережна була ще досить незвичній в міському ландшафті дивиною. Проте, уже тоді вона стала одним з найулюбленіших місць відпочинку городян.

Набережна Дніпра / фото:Музей історії Дніпра в Facebook

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Набережна Дніпра / фото:Музей історії Дніпра в Facebook

Палац студентів

Дана будівля має безліч назв серед жителів міста – палац студентів, Потьомкінський палац або палац Юрія Гагаріна. Назви змінювалися з ходом історії, але кожному прижилася своя. На даний момент він належить Дніпровському національному університету ім. О. Гончара. Площа перед ним дещо змінилася і зараз у ньому проводяться культурні заходи ДНУ.

Палац студентів / фото:Музей історії Дніпра в Facebook

Як написала у коментарі користувачка Facebook Марина Чукмасова, це саме вона разом зі своїм братом зображена на фотографії з Палацом студентів. Тепер ця листівка зберігається у Марини як сімейна реліквія.

Коментарі під постом Музею історії Дніпра в Facebook / скріншот

Нагадаємо, що дніпрянка під час Другої світової війни врятувала життя тисячам солдатів під носом у німців.

Як повідомляв портал Знай.иа в мережі показали історичний кадр Соборній площі в Дніпрі.

Також Знай.иа писав, що у центрі Дніпра відкопали глечик часів Катеринослава.