У Дніпрі маленька дівчинка стала жертвою зараження хворобою Лайма після укусу кліща. Про трагічний випадок розповіла мати дитини Яна Демченко у Facebook-співтоваристві "ж/м Сокіл, м. Дніпро".

За словами мами дівчинки, 7 травня дитину вкусив маленький кліщ під час прогулянки на районі. Вона прийняла рішення не витягати кліща самостійно, а відвезла дитину в Дитячу обласну лікарню. Після вилучення медики віддали їй кліща в баночці і сказали віддати його на аналіз на інфікованість бореліозом (хвороба Лайма). Аналізи показали негативний результат.

У Дніпрі дівчинка заразилася хворобою Лайма після укусу кліща / фото: Яна Демченко в Facebook

Але не встигли батьки зітхнути з полегшенням, як через пару тижнів середній син також став жертвою укусу кліща. Вони провели аналогічні дії, знявши кліща в лікарні і отвезя його в лабораторію. Аналізи знову показали негативний результат.

Зауважу! Нам ніхто не говорив одноразово приймати антибіотики і спостерігати за висипаннями! - уточнила мама дитини.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Рівно через місяць, 9 червня, у дівчинки піднялася температура до 39 градусів і трималася на протязі 3-4 днів. В цей час у неї збільшилися передні шийні лімфовузли. Коли температура зникла, на тілі дитини з'явилася червона пляма (не в місці укусу), яка не боліла, не свербіла і не була гарячою. Дівчинка скаржилася лише на біль в животі, ногах і спині (показуючи на нирки).

У Понеділок 15 червня здали аналізи на антитіла igG, igM на бериліоз, відповідь — позитивний. Дитина інфікована хворобою Лайма, - розповідає Яна Демченко.

Пост Яни Демченко в Facebook / скріншот

Нагадаємо, раніше в дніпровський притулок підкинули 20 цуценят, які терміново потребують допомоги.

Як повідомляв портал Знай.иа, в Кам'янському мешканці згорілого будинку терміново потребують допомоги.

Також Знай.иа писав, що патрульний поліцейський з Дніпра терміново потребує допомоги городян.