Фахівці Дніпра обстежили дореволюційну будівлю, розташовану на вулиці Боброва, 28. Як виявилося, воно перебуває у вкрай критичному стані. Про це розповідає прес-служба Управління з питань охорони культурної спадщини Міськради Дніпра.

У Дніпрі руйнується фундамент історичної будівлі / фото: 49000.com.ua

Повідомляється, що на даний момент будівля перебуває у жалюгідному стані, оскільки його реконструкцією вже давно ніхто не займався. У зв'язку з цим міська рада вирішила обстежити його стан та визначити основні проблеми.

У зв'язку із замовленням в 2020 році науково-проектної документації на ремонт (відновлення) щойно виявленого об'єкта культурної спадщини на Боброва, 28. Трохи інформації про цей об'єкт, який був обстежений Управлінням у вересні 2019. Побудований в середині 1890 років. За замовленням купця Гольдштейна (на 1910-ті рр. у володінні Гольдштейна), — сказано в повідомленні.

У Дніпрі руйнується фундамент історичної будівлі / фото: 49000.com.ua

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

У Дніпрі руйнується фундамент історичної будівлі / фото: 49000.com.ua

У Дніпрі руйнується фундамент історичної будівлі / фото: 49000.com.ua

Сама будівля має виразний фасад, властивий для архітектури 19 століття. На даний момент встановити особистість архітектора не вдалося. Відомо, що будинок реставрували в тридцятих роках минулого століття, в ході якого частково демонтували брандмауери, замінили дах і замінили конфігурацію з двосхилої на шатрову. Останній раз будівля піддавалася ремонту в 1950-1960 роках, коли відбувалася заміна даху, балконів і часткова переробка карнізу по двірському фасаду.

Загальний технічний стан на даний момент фахівці визнали незадовільним через намокання фундаментів.

Нагадаємо, раніше Борис Філатов подав клопотання про перейменування вулиці Короленка в глухий кут Коломойського.

Як повідомляв портал Знай.иа в Дніпрі ураган зруйнував вулиці і знеструмив половину міста.

Також Знай.иа писав, що в Дніпрі незадоволений сусід измазал дитячий майданчик солидлом.