У неділю, 14 червня, весь світ відзначав Міжнародний день донорства, однак для 74-річного дніпрянина цей день є не просто датою в календарі. Видання "Дніпровська панорама" розповіла про чоловіка, який здав майже 600 літрів крові.

74-річний дніпрянин склав майже 600 літрів крові / фото: Дніпровська панорама

Заслуженого донора і героя України звати Володимир Костянтинович Миколаїв і йому 74 роки. Вперше чоловік пожертвував свою кров ще в 1965 році, коли був молодим спеціалістом. Через 55 років на його рахунку вже 576,5 літрів зданої крові, з яких 246 літрів плазми.

Незважаючи на те, що зараз йому 74 роки, він не збирається зупинятися на досягнутому і продовжить рятувати життя своєю кров'ю. Він розповів, що багато медиків часто відмовляють донорам старше 60 років. І тим не менш, світова медицина не приписує будь-яких вікових обмежень для здачі крові. Єдине, що може стати на шляху благородної мети – стан здоров'я.

74-річний дніпрянин склав майже 600 літрів крові / фото: Дніпровська панорама

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

74-річний дніпрянин склав майже 600 літрів крові / фото: Дніпровська панорама

Слід зазначити, що кров завжди здається для анонімних пацієнтів. Можливий варіант здачі своєї крові в залік, проте вона не призначена для конкретної людини. Як розповідає Володимир Костянтинович, пряме переливання проводиться тільки в крайньому випадку у військово-польових умовах і не є нормою.

Нагадаємо, що в Дніпрі рятують українського бійця, якого поранили під Луганськом.

Як повідомляв портал Знай.иа, на Дніпропетровщині 17-річного ліцеїста нагородили за порятунок дітей.

Також Знай.иа писав, що під Дніпром небайдужі здали кров для порятунку дівчинки.