Вже з 15 червня в Україні розпочнеться призов до війська, який був перенесений з весни 2020 року із-за пандемії коронавіруса. Про це повідомив начальник відділу призову Дніпропетровського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Іван Іванов.

У Дніпропетровській області з 15 червня розпочинається військовий призов / скріншот з відео

У цьому році Україні довелося значно відстрочити весняний призов, перенісши його на літо, через пандемію. Згідно з указом Президента України №13/2020 від 16 січня 2020 року (про звільнення в запас військовослужбовців строкової військової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу в 2020 році), весняний призов повинен був стартувати з 1 травня.

Однак, у зв'язку з епідеміологічною ситуацією в країні та встановленими обмеженнями, призовну кампанію довелося перенести на 15 червня 2020 року. Всі підготовчі роботи були проведені заздалегідь, з урахуванням введених обмежень.

У Дніпропетровській області з 15 червня розпочинається військовий призов / скріншот з відео

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

На строкову військову службу призиватимуться громадяни України чоловічої статі, чий вік сягнув 18 років і ще не досяг 27 років. Виключення буде зроблено лише для тих, у кого є звільнення або відстрочка.

У цьому році в Дніпропетровській області планують закликати 1520 осіб.

Нагадаємо, раніше у ВСУ заявили про нестачу офіцерів.

Як повідомляв портал Знай.иа з 1 червня на Тернопільщині пройде весняний призов в українську армію.

Також Знай.иа писав, що Володимир Зеленський посилив штрафи для тих, хто "косить" від армії.