Цієї весни українським рятувальникам довелося зіткнуться з справжнім випробуванням під час гасіння пожеж у Чорнобильській зоні відчуження. Серед хоробрих хлопців опинилася і наша землячка – Світлана Журик, яка є єдиною жінкою-рятувальником у Дніпрі. Про історію дніпрянки розповідає "Дніпро оперативний" у своєму сюжеті.

Світлана Журик є єдиною жінкою-рятувальником у Дніпрі, займаючи посаду старшини 4-ї пожежно-рятувальної частини 8-го рятувального загону ГУ ДСНС України в Дніпропетровській області. Поряд з іншими колегами вона виїжджає на виклики і надає допомогу нужденним.

Командир Світлани Сергій Коваль, який є начальником 4-й пожежно-рятувальної частини, розповів, що жінка добровільно вирушила на гасіння пожеж і справлявся не гірше за своїх колег. Її товариші по загону кажуть, що Світлана буквально живе роботою і завжди приходить на допомогу, коли це потрібно. Вона завжди може дати слушну пораду, так і як людина вона хороша.

Єдина в Дніпрі жінка-рятувальник розповіла, як гасила пожежі в Чорнобилі / скріншот з відео

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Коли дівчина сказала рідним, що відправляється в Чорнобиль гасити пожежі, то ті були категорично проти. І тим не менш, дніпровські рятувальники старанно виконували свої обов'язки, долаючи труднощі. Вони розуміли, що в Чорнобильській зоні крім вогню є ще загроза радіації. Незважаючи на це герої Дніпропетровщини впорались з завданням і неушкодженими повернулися додому.

Усі виконували свою роботу сумлінно і допомагали один одному - від пожежного до керівництва, там усі були рівні", - говорить Світлана.

Нагадаємо, раніше харківський екопарк прихистив двох лосенят з Чорнобиля, які постраждали від пожежі.

Як повідомляв портал Знай.иа постраждалим від лісових пожеж в Чорнобилі допоможуть повернути дах над головою.

Також Знай.иа писав, що Чорнобильська зона оживає після великої пожежі, з'явилися яскраві фото.