Печінкові котлетки далеко не всім припадають до душі, а готувати їх часто досить складно. Але не в цей раз – читачка "
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяСклад:
- 750 гр. печінки (курячої/свинячої/яловичої)
- 200-250 гр. сала (можна курдючне)
- 1-2 шт. зубчики часнику (за бажанням)
- 100 гр. сметани
- 1-2 ст. л. борошна
- 1-2 шт. ріпчастої цибулі
- 0,5 ч. л. соди
- Спеції за смаком
Приготування:
Сало рекомендуємо брати несолоне, а його кількість повинна бути не менше, ніж чверть від маси печінки.
Печінку і сало пропускаємо через м'ясорубку і дрібно нарізаємо часник. З'єднуємо все разом і ретельно перемішуємо. Солимо, якщо сало було несолоним, додаємо спеції (найкраще до цих котлет підійде хмелі сунелі або суміш італійських трав) і соду. Перемішуємо. На закінчення додаємо трохи борошна.
Далі розігріваємо сковорідку з олією і викладаємо на неї котлетки порціями 1-1,5 ст. л. Обсмажуємо з двох сторін. Сильно висмажувати їх не потрібно, вони виходять пишними і їх досить багато.
Поки готуються котлети, готуємо соус: необхідно дрібно нарізати цибулю і обсмажити її на пательні до золотистої скоринки, після чого додаємо сметану і протушиваем все разом кілька хвилин.
Готові котлети викладаємо в глибоку пательню або жаровню і заливаємо зверху соусом. Якщо соус вийшов дуже густим, то розбавляємо його водою. Накриваємо все це кришкою і залишаємо тушкуватися на слабкому вогні 10-15 хвилин.
Все – котлети готові. Приємного апетиту!
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом картопляних зраз з квасолею й цибулею.
Як повідомляв портал Знай.иа в мережі поділилися рецептом швидких і смачних котлет.
Також Знай.иа писав, що користувачі поділилися рецептом піци-оладок.