Печінкові котлетки далеко не всім припадають до душі, а готувати їх часто досить складно. Але не в цей раз – читачка "Дніпровської панорами" Валентина Кузьменко поділилася рецептом швидких і неймовірно смачних котлет з печінки.

Склад:

  • 750 гр. печінки (курячої/свинячої/яловичої)
  • 200-250 гр. сала (можна курдючне)
  • 1-2 шт. зубчики часнику (за бажанням)
  • 100 гр. сметани
  • 1-2 ст. л. борошна
  • 1-2 шт. ріпчастої цибулі
  • 0,5 ч. л. соди
  • Спеції за смаком

Рецепт печінкових котлет / фото: Дніпровська панорама

Приготування:

Сало рекомендуємо брати несолоне, а його кількість повинна бути не менше, ніж чверть від маси печінки.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Печінку і сало пропускаємо через м'ясорубку і дрібно нарізаємо часник. З'єднуємо все разом і ретельно перемішуємо. Солимо, якщо сало було несолоним, додаємо спеції (найкраще до цих котлет підійде хмелі сунелі або суміш італійських трав) і соду. Перемішуємо. На закінчення додаємо трохи борошна.

Далі розігріваємо сковорідку з олією і викладаємо на неї котлетки порціями 1-1,5 ст. л. Обсмажуємо з двох сторін. Сильно висмажувати їх не потрібно, вони виходять пишними і їх досить багато.

Поки готуються котлети, готуємо соус: необхідно дрібно нарізати цибулю і обсмажити її на пательні до золотистої скоринки, після чого додаємо сметану і протушиваем все разом кілька хвилин.

Готові котлети викладаємо в глибоку пательню або жаровню і заливаємо зверху соусом. Якщо соус вийшов дуже густим, то розбавляємо його водою. Накриваємо все це кришкою і залишаємо тушкуватися на слабкому вогні 10-15 хвилин.

Все – котлети готові. Приємного апетиту!

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом картопляних зраз з квасолею й цибулею.

Як повідомляв портал Знай.иа в мережі поділилися рецептом швидких і смачних котлет.

Також Знай.иа писав, що користувачі поділилися рецептом піци-оладок.