У Дніпрі 6-місячний малюк поперхнувся поліетиленовим пакетом, в результаті чого помер. Про це повідомляє видання "Інформатор", посилаючись на слова директора Дніпропетровського обласного центру екстреної медицини та медицини катастроф Радій Шевченко.

У Дніпрі 6-місячний малюк подавився поліетиленовим пакетом і загинув / скріншот з відео

Повідомляється, що маленька дитина у віці 6 місяців знайшла удома поліетиленовий пакет і потягнула його до рота. В результаті предмет перекрив малюкові доступ до верхніх дихальних шляхах. Стривожений батько звернувся на гарячу лінію "103" у вівторок, 18 травня. Прибула бригада швидкої медичної допомоги провела серцево-легеневу реанімацію на протязі 45 хвилин, однак ці заходи не принесли результату, і дитина загинула.

У Дніпрі 6-місячний малюк подавився поліетиленовим пакетом і загинув / скріншот з відео

Інструктор з надання першої допомоги "Медичного корпусу" Олексій Турчак на тлі цієї події вирішив нагадати, як необхідно діяти в екстрених ситуаціях. Якщо людина був знайдений в непритомному стані, то в першу чергу потрібно перевірити дихає він чи ні, використовуючи принцип "бачу, чую, відчуваю". Попередньо необхідно закинути голову потерпілого, щоб звільнити доступ до дихальних шляхів. Якщо потерпілий здійснює 2 вдиху в 10 секунд, то потрібно провести серцево-легеневу реанімацію. Якщо він вчиняє 2 вдиху в 5 секунд, то просто переведіть людини в стабільне бічне положення. Орієнтуватися потрібно виключно на вдихи, а не на пульс, оскільки в стресовій ситуації його не можна промацати, або ухвалити свій пульс за пульс потерпілого.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, раніше в Дніпрі собака зірвався з ланцюга і кинулася на дитини.

Як повідомляв портал Знай.иа у Дніпрі затримали підозрюваного у жорстокому вбивстві 12-річного хлопчика.

Також Знай.иа писав, що відкарбувала голову дочки харків'янка готувалася до звірству заздалегідь.