Вже з 25 травня 2020 року в Дніпрі може відновити роботу місцевий метрополітен. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль в понеділок, 18 травня, в ефірі телеканалу ICTV.

Денис Шмигаль розповів, коли в Дніпрі запустять метро / скріншот з відео ICTV

За словами глави уряду, вже з 22 травня Україна буде поступово пом'якшувати карантин, хоча основні заборони продовжать діяти. Він пояснив, що країна буде переходити в режим адаптивного карантину – кожен регіон буде вводити пом'якшення в залежності від епідеміологічної ситуації в області.

Таким чином, з 22 травня можна побачити відкриття приміського та міського транспорту, спортивні змагання, відкриття готелів (крім хостелів) без ресторанів і басейнів. Крім того, зазначає Денис Шмигаль, в церквах будуть пом'якшені обмеження щодо служб.

Денис Шмигаль розповів, коли в Дніпрі запустять метро / скріншот з відео

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

З понеділка, 25 травня, уряд планує дозволити роботу дитячих садків і запустити метрополітен в Дніпрі, Харкові та Києві. Однак Шмигаль застеріг, що відкриття даного виду транспорту буде залежати від рішення місцевої влади, грунтуючись на епідеміологічної ситуації в регіоні.

"З 25 числа — ми беремо ще час на технічну підготовку - уряд дозволить роботу дитячих садків, а також роботу метрополітену в тих містах, де дозволить епідеміологічна ситуація. Тут вже будемо працювати з місцевою владою", — розповів прем'єр-міністр.

Нагадаємо, раніше у Дніпрі водій маршрутки відмовився пускати в салон пільговиків, накинувшись з матюками та кулаками.

Як повідомляв портал Знай.иа в Дніпрі бракує водіїв громадського транспорту після карантину.

Також Знай.иа писав, що в Дніпрі відновив роботу громадський транспорт.