Екс-глава Державної пенітенціарної служби України Сергій Старенький прокоментував інформацію про бунт у СІЗО міста Кропивницький.

Відповідне відео він опублікував на своїй сторінці у Facebook та розкрив шокуючі подробиці "тюремного повстання".

"Один з ув'язнених напав на жінку-психолога і побив її (є підозра, що не тільки побив). Після цього почав закликати інших ув'язнених його підтримати. Ті вийшли з камер і вчинили непокору і безлад… Надходить інформація, що бунт триває. Під контролем ув'язнених сьогодні вранці два корпуси. Ключі у співробітників забрали. Ситуація, некерована адміністрацією", - розповідає Старенький.

Щодо бунту в Кіровоградському СІЗО

Geplaatst door Сергій Старенький op Dinsdag 17 december 2019

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

За словами чиновника, ініціатором бунту став один із "смотрящих" колонії, якого намагалися доправити до іншого СІЗО.

"Охоронці залишили його без нагляду. Ударивши жінку-психолога, в'язень підбурив інших виходити з камер і посалася заваруха. У працівників колонії забрали ключі від камер і вони втекли з корпусу, боячись розправи. Незрозуміло лише одне - чому не було подано сигналу тривоги, співробітники розійшлися по домівках, їм сказали "Йдіть, вони тут самі заспокояться". Групи реагування також не було, ситуація наразі незрозуміла і охорона не посилюється", - резюмував Старенький.

Нагадаємо, що від ув'язнених Жовтоводської колонії надійшов сигнал про їх масове побиття групою швидкого реагування. Відомо, що на інформацію відразу ж відреагувала харківська правозахисна група, яка вже зробила перші висновки. Відзначається, що між в'язнями колонії та адміністрацією закладу стався конфлікт.

Раніше портал "Знай.ua" писав, що кремлівські нелюди придумали нове знущання над Балухом. Балуха на межі можуть перевести на російську колонію.

Як повідомляв "Знай.ua", полонений "ДНР" розповів про звірячі тортури. Історії з полону стали надбанням громадськості.