Дніпро 17 листопада очікує сонячний, але холодний день. Сонце з самого ранку запанує на небі, але виявиться безсилим зігріти дніпровські вулиці, зазначають на сайті Sinoptik.

Вдень буде тільки 6 градусів вище нуля, а вночі – лише 3 градуси тепла. Дощу не очікується. Синоптики попереджають, що похолодання вже не за горами, і дніпряни відчують його вже на наступному тижні.

Рекорд тепла 17 листопада в Дніпрі був встановлений в далекому 1963 році, тоді місто ніжилося в 15,7 градусах вище нуля. А рекорд холоду - в 1908 році, тоді Дніпро тремтів від 15 градусів морозу.

У народі в цей день шанували Іоаникія Великого. Вважалося, що цього дня вже треба було завершити посадку часнику, тоді він і виросте гарний. Якщо 17 листопада тепло – весна буде рання, м'яка; холод і сніг – весна пізня і холодна, якщо відлига – зима і весна теплі.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб
Показати ще

Якщо в цей день іде дощ, то на Введення (4 грудня) снігу буде по коліна. Випав сніг - увесь листопад буде холодним і морозним. Замерзла земля і дме холодний вітер – снігу не буде до Нового року. Якщо кури ходять дотемна - наступного дня буде негода.

Нагадаємо, раніше кінець аномальної температури: листопад принесе в Україну справжню осінь.

Також Знай.uа писав, що листопад може подарувати романтику, гроші і удачу: озвучені головні прикмети і забобони "чарівного" місяця.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що новий рік 2020: прикмети, забобони, повір'я та головні заборони.