У дніпровських школах влаштували справжню війну тушкованій капусті та іншим "смаколикам" в столовках.

Про це повідомляє інформаційний портал "49000.com".

У Дніпрі відбулося засідання робочої групи з питань розробки меню для шкільних їдалень. На цьому засіданні вони обговорили меню обіду для молодших класів, і прийшли до висновку, що необхідно виключити цілий ряд страв з їхнього раціону.


Тепер на обіді в 1-4 класів ви не побачите тушковану капусту, гречані макарони, "ліниві" голубці, рибні котлети. Але зазначимо, що рибні котлети вирішили замінити шматочками смаженої риби.

Варто відзначити, що такі зміни раціону школярів проходили під контролем не тільки співробітників департаменту, але і технолога.

Нагадаємо, що школярі будуть навчатися за загальною програмою, а повний перехід на українську повинен закінчитися вже в 2023 році. Це передбачає закон України "Про освіту" та нова реформа.

Як повідомляв портал Знай.uа, щодня в українських школах харчуються 5 мільйонів дітей, при цьому, за 2019 рік були встановлені порушення в організації харчування.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Також портал Знай.uа писав, що в дитячому садку відбулося масове отруєння дошкільнят.