У Дніпрі у вівторок, 15 жовтня, до відділення "Нової пошти" що по вулиці Савкіна, виявили предмет зовні схожий на гранату.

Як повідомили у поліції, посилка прийшла з Кременчука. Отримувач після огляду відмовився забирати посилку, після огляду чоловік залишив коробку і пішов. Після цього співробітники "Нової пошти" помітили в ній щось схоже на гранату і викликали на місце поліцію, повідомив Інформатор.

Боєприпас був схожий на справжню гранату, візуально визначилди, що це ручна протипіхотна граната Ф-1, з запалом та вкручені чекою.

Працівники пошти не на жарт розхвилювалися, поки впродовж 40 хвилин вибухотехніками було визначено, що це все таки муляж. Як повідомили правоохоронці, корпус гранати справжній, але начиння всередині не було. Наразі, слідчо-оперативна група працює у відділенні Нової пошти № 88. Подробиці інцидента буде з'ясовано та відкрито провадження за матеріалами справи.

У компанії Нова пошта прокоментували цей інцидент. Представники компанії зазначають, що їх клієнти не мають права відправляти наркотичні речовини, вогнепальну зброю, комплектуючі, боєприпаси і вибухові речовини, азбест, вогненебезпечні, легкозаймисті речовини, радіоактивні елементи, отруйні речовини. Тако не можна перевозити балони з газом, автомобільні акумулятори, тварин, рослини, продукти харчування, які швидко псуються.

"Згідно з Публічним договором, розміщеним на офіційному сайті компанії, "Нова Пошта" не зобов’язана здійснювати перевірку змісту відправлення і відповідності упаковки особливостям відправлення, вимогам чинного законодавства і державним стандартам. Беручи посилки для відправки, оператори в відділеннях "Нова Пошта" діють в рамках чинного законодавства України. Згідно ч. 2 ст. 917 Цивільного кодексу України відправник повинен пред’явити у встановлений строк вантаж, який підлягає перевезенню, в належній тарі та (або) упаковці", - зазначили в компанії.

Також у Новій пошта розповіли, що перевізник має право відмовитися від прийняття вантажу, що поданий у тарі та (або) упаковці, які не відповідають встановленим вимогам, а також у разі відсутності або неналежного маркування вантажу.

"Якщо ми бачимо підозрілі вантажі, відразу повідомляємо в компетентні органи. Нам важливо, щоб наші клієнти і співробітники були в безпеці", - розповіли представники Нової пошти.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Укрпошта вразила неймовірною новинкою до прем'єри "Захара Беркута".

Нагадаємо, Знай.ua розповідав, "Укрпошта" підвищить тарифи на послуги: все про нові ціни.

Сайт Знай.ua оприлюднив інформацію про те, що Дніпряни масово скаржаться на Нову пошту, деталі скандалу.