На Дніпропетровщині пошуковці виявили збитий в 1943 році літак.

Про це повідомляє інформаційний портал "Depo. Дніпро".

Пошуковці поруч з селом Кислянка Сінельниковського району виявили збитий 20 вересня 1943 року радянський штурмовик Іл-2.

Чудова новина!

Тепер Знай.ua стали ще ближче і доступніше. Скоріше качай програми для Android или IOS і залишайся в курсі останніх подій. Все це в неповторній подачі журналістів нашого порталу!


Щоб отримати інформацію по літаку, фрагменти були обстежені в лабораторії судово-медичної експертизи Дніпропетровської області.

Експертам вдалося з архівів відстежити бойовий шлях літака у фатальний день.

"В даний час встановлено, що цей екіпаж, Нікулін-Лернер, це другий збитий літак бойового вильоту 20 вересня 1943 року. Перший ми знайшли і відпрацювали в 2017 році, імена загиблих теж встановили , це Павлов-Пилявський. Хлопці були однією командою", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua археологи розкопали в Україні справжній скарб.

Знай.іа розповідав, що під рівним виявили останки древньої цивілізації це може переписати історію.

Нагадаємо, Знай.ua писав, що в старому будинку, в Швейцарії знайшли раніше невідомі ілюстрації до казки "Маленький принц".