Прекрасна новина!

Тепер Знай.uа став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй програми для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Все це в неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Нещодавно світ відзначив День боротьби з торгівлею людьми. Багато хто думає, що це їх не стосується, але, як виявляється, жителів Дніпропетровської області найчастіше вербують для експлуатації за кордоном.

Про це повідомляє інформаційний портал "Сегодня".

Якщо раніше людини проти волі могли вивезти за кордон, змусивши там надавати сексуальні послуги або працювати за їжу, то зараз вербують людей в мережі.


Бувають такі випадки, коли іноземці приїжджають в Україну організовувати злочинну діяльність.

Нещодавно співробітники ГУ Нацполіції у Дніпропетровській області припинили діяльність міжнародної злочинної групи, яка в 2015—2017 роках вербувала громадян України для роботи наркокур'єрами на території РФ. Потерпілими від дій вербувальників є 311 громадян України. Серед них — 51 житель Дніпропетровської області.

В цілому, за інформацією Нацполіції у Дніпропетровській області, за сім місяців 2019 року було відкрито дев'ять кримінальних проваджень за фактами торгівлі людьми.

Як же не потрапити в тенета шахраїв?

Ретельно перевіряйте інформацію про роботодавця та посередника. Перевірити достовірність ліцензії, за якою працює рекрутер, можна на сайті Міністерства соцполітики України.

Якщо ж потрапили на гачок шахраїв, варто якомога швидше звернутися в поліцію.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадуємо, що нещодавно ветеран АТО, який прибув до Харкова на лікування, опинився на лаві підсудних за спробу пограбування перехожого.

Як раніше повідомляв портал Знай.uа в Одесі затримали командира батальйону Патрульної поліції Києва Антона Сидоренко, який влаштував п'яний дебош в одному з кафе.

Також портал Знай.uа писав, що в Одесі тривають пляжні війни. Скандали навколо туристів і орендарів виходять на новий рівень.