Прекрасна новина!

Тепер Знай.ua стали ще ближче і доступніше. Скоріше качай програми для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Все це в неповторній подачі журналістів нашого порталу!

У Дніпрі вшанують пам'ять загиблих у Іловайському котлі.

Про це повідомляє Інформатор.

10 серпня на Краснопільському кладовищі у Дніпрі пройде захід, присвячений п'ятиріччю трагедії Іловайського котла. О 12:00 на кладовищі, встановлять флагштоки з прапорами на могилах загиблих воїнів батальйону "Донбас".


29 серпня 2014-го на Донбасі почався вихід українських військових з "Іловайського котла". Туди заходили добровольчі батальйони, поки ВСУ тримало кільце.

Москва не захотіла миритися з поразкою і відправила на Донбас 8 батальонно-тактичних груп кадрових російських військових. Українським воякам запропонували вийти без зброї так званими "зеленими коридорами". Вранці 29 серпня колони українців почали виходити з Іловайська, але російська сторона порушила домовленість і відкрила вогонь по беззбройним українцям.

У цих боях загинуло 366 українських воїнів, 429 – отримали поранення, 300 – потрапили в полон.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Нагадаємо, що Муженко розповів, як почалася війна на Донбасі.

Як повідомляв портал Знай.ua , Хомчак заявив, що влітку 2014 року він був готовий підірвати себе гранатою, виходячи з бою з Іловайського котла.

Також портал Знай.ua писав, що у так званій "ДНР" вирішили, що ВСУ збираються обстріляти позиції терористів.