Тепер Знай.ua стали ще ближче і доступніше. Скоріше качай програми для Android или IOS і залишайся в курсі останніх подій. Все це в неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Над Дніпром нависла хмара чорного їдкого диму, що йде з боку ТЕС.

Про це повідомляє Інформатор.

У понеділок, 5 серпня дніпряни помітили чорний дим з боку ТЕС. Багатьох це не на жарт стурбувало. Як виявилося на електростанції стався викид.


Чорний їдкий дим йшов з усього будинку, в якому розташовані робочі енергоблоки станції і рубки їх управління.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще


Аварія на ДТЕК Придніпровської ТЕС сталася близько 09:00 через технологічне порушення, викликане ушкодженням труби у верхній частині котла. Саме через це і стався викид димових газів на енергоблоці №10.

Викид димових газів був протягом 1,5-2 хвилин, зараз котел згашено.

Аварія 5 серпня 2019 року на ДТЕК Придніпровській ТЕС

Увага! Аварія на ДТЭК Приднепровская ТЭС! Сьогодні зранку (5 серпня 2019 року) близько 8:50 на Придніпровській ТЕС був запущений у роботу 10 або 11 енергоблок (дим виходить в одну трубу) і о 8:56 небо вкрилося густим чорним димом. Дим густо йшов зі ВСІЄЇ БУДІВЛІ, в якій розташовані робочі енергоблоки станції та рубки їх керування. Візуально аварія продовжувалась до 10 хвилин, проте викиди були дуже активними та безперечно небезпечними! Чи повідомила про надзвичайну ситуацію містян станція? Чи попередила про небезпеку здоров`ю? Чи проінформувала органи місцевого самоврядування про аварію, аби ті повідомили громаді? Жодного (!) повідомлення, ані офіційного, ані будь-якого іншого ми не знайшли. Пост на межі санітарно-захисної зони, який належить ТЕС, не передає дані з 30.05.2019 року (https://ecoinfo.pro/site/any_points…). Оперативне інформування у випадках аварій могло б убезпечувати громаду від негативного впливу токсичного забруднення, бо ми живемо в промисловому місті, де виробничі потужності підприємств зношені вщент, і постійно знаходимось у зоні ризику. На жаль, констатуємо, що поки можемо розраховувати лише на власні сили. Дивіться камери спостереження на нашому сайті https://www.savednipro.org/pridniprovska-tes-online/, підписуйтесь на Saveecobot та у разі аварій – зачиняйте вікна, вмикайте зволожувачі повітря, робіть вологе прибирання і, без необхідності, протягом декількох годин не виходьте на вулицю.

Geplaatst door Save Dnipro op Maandag 5 augustus 2019

Нагадаємо, США потрясла нова трагедія, неадекват розстріляв копів і медиків.

Як повідомляв Знай. ua, копи назвали ім'я нелюда, "позбавив життя власну сестру".

Також Знай. ua писав, що в мережу злили відео з місця НП, "кров холоне в жилах".