У Дніпра поширилася історія про дівчину, яка вбиває собак і закликає інших робити так само.

Про це повідомляє Інформатор.

Дніпряни у соціальних мережах розповіли про дівчину, яка труїть собак і нацьковує свого пса на безпритульних. Дніпрянка Карина відписується під записами у багатьох міських спільнотах. Там вона розповідає людям про те, як "правильно" труїти собак, ділиться фотографіями і відео.


Варто відзначити, що за знущання над тваринами за законом України передбачається адміністративна або кримінальна відповідальність. Штраф становить до 8 500 гривень, також можливий адмінарешт до 15 діб і конфіскація тварини. Кримінальна відповідальність передбачає до 8 років обмеження волі.


"Будь-яка собака може стати жертвою отруєння: як домашня, так і бездомна. Всім, у кого є вихованці, необхідно мати в аптечці потрібні медикаменти і знати інструкції з надання допомоги. Зазвичай для вбивства собак використовують ізоніазид", — розповів ветеринар Андрій Тронь.

Отруєння ізоніазидом:

Симптоми:

- сонливість;
- втрата координації рухів;
- блювання;
- рясне слиновиділення, піна з рота;
- пригнічення дихання, судоми.

Перша допомога:

- Ввести вітамін B6 (піридоксин) і як можна швидше доставити в ветклініку.
- При неповному ефекті або відновлення симптоматики введення піридоксину повторюють.
- Викликати блювоту.
- Після блювання або якщо не вдалося викликати блювоту, дати сорбенти.
- Давати якомога більше рідини.
- Терміново відвезти до ветеринара.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, що в Одесі катують відомих артистів: стікають кров'ю і голодують, мучителів вивели на чисту воду

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа" 26 червня в селі Петропавлівська Борщагівка під Києвом спалахнула велика пожежа на складах з секонд-хендом.

Також портал "Знай.uа" писав, щоб захистити хоч якось тварин небайдужі люди звертаються до власників виснажених істот, і до всіх небайдужих з проханням захистити тварин від знущань в Facebook.