В п'ятницю, 12 липня Володимир Зеленський відвідав Дніпро із робочою поїздкою. Першим, що відвідав гарант — аеропорт Дніпро, де відбулася зустріч із міською та обласною владою.

Про це повідомляє "Дніпроград".

Під час зустрічі заступник голови ОДА Володимир Юрченко представив три варіанти плану розвитку злітно-посадкової смуги.

Перший варіант — реконструкція існуючої 2858 м із можливістю продовження її до 3100 м. Другий варіант — будівництво нової ЗПС, довжина до 2500 м. І третій варіант — будівництво нової ЗПС довжиною від 2800 м до 3200 м.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

При цьому Гліб Пригунов наголосив, що останній варіант має більше переваг ніж два попередніх. Все через те що, це тут зможуть приземлятися середньомагістральні літаки.

"Збільшується пасажиропотік до 2,5 млн, об'єднуючи Запоріжжя, Дніпро і Кривий Ріг. Враховуючи довжину цієї смуги, це можуть бути вже середньомагістральні літаки. Вирішується питання транспортної логістики у глобальному плані", - зауважив Гліб Пригунов.

Президент не схвалив жодного з запропонованих варіантів, але пообіцяв надати кошти для реконструкції.

"Гроші будуть. Ми розуміємо, що таке аеропорт для міста-мільйонника", - сказав Зеленський.

Нагадаємо, стало відомо, що президент Володимир Зеленський звільнив ще 46 голів райадміністрацій у 12 областях України.

Як повідомляв портал Знай.uа, Володимир Зеленський розпорядився звільнити голів Святошинської, Солом'янської та Голосіївської районних держадміністрацій в Києві.

Також портал Знай.uа писав, що Андрій Богдан та його заступники працюють безкоштовно. Володимир Зеленський отримує зарплату розміром 22,5 тисячі гривень.